ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ

Η εταιρία Πρεμετης Παυλος κ σια ο.ε  αναλαμβάνει την εγκατάσταση συναγερμού για το σπίτι σας, το γραφείο σας ή για οποιοδήποτε άλλο χώρο επιθυμείτε να προστατεύσετε. Διαθέτει επώνυμα και αξιόπιστα υλικά Ελληνικης  προέλευσης και εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, που ακολουθεί αυστηρές διαδικασίες εγκατάστασης για μέγιστη ασφάλεια και αξιοπιστία  Σήμερα, έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε μια πληθώρα διαφορετικών προτάσεων συστημάτων συναγερμού.

Η εταιρία μας θα σας βοηθήσει να κάνετε τη σωστή επιλογή για το χώρο σας στη σωστή τιμή με γνώμονα την λειτουργικότητα, την ασφάλεια και το άριστο αισθητικό αποτέλεσμα.

Τι πρέπει να εγκαταστήσω στο χώρο μου?

Ελάτε σε επαφή μαζί μας και οι ειδικοί της εταιρείας μας, θα επισκεφτούν τον χώρο σας και θα σας προτείνουν την καλύτερη λύση, βάση των αναγκών σας.

Τι είναι οι συναγερμοί και με ποιον τρόπο προφυλάσουν την κατοικία μας;


Ο συναγερμός είναι ένα σύνολο συσκευών που σκοπό έχει να ανιχνεύει ανθρώπινες κινήσεις μέσα στον χώρο και αναλόγως την εντολή που του έχουμε δώσει να ενεργεί.

Το σύστημα συναγερμού ή συναγερμός αποτελείται από επί μέρους μονάδες που καλούνται κεντρικές μονάδες, σειρήνες, πληκτρολόγια, ανιχνευτές κίνησης, μαγνητικές επαφές, ανιχνευτές θραύσεως κρυστάλλων κ.α.
Άρα σύστημα συναγερμού καλείται το σύνολο ηλεκτρονικών συσκευών προστασιάς από επίδοξους κακόβουλους εισβολείς (διαρρήκτες - κλέφτες- καταχραστές).


Συναγερμοι, τι πρεπει να γνωριζετε πριν αγορασετε

Σήμερα που διανύουμε την εποχή της οικονομικής κρίσης με αποτέλεσμα την αύξηση της ανεργίας και της εγκληματικότητας ο απλός πολίτης θα πρέπει να προστατέψει την κατοικία του, το γραφείο του , τις κτιριακές εγκαταστάσεις από κακόβουλες ενέργειες, βανδαλισμούς και κλοπές. Έτσι στον πολίτη  γεννιέται το αίσθημα της ανασφάλειας για την διαφύλαξη της υλικής περουσίας του όσο και για την σωματική ακεραιότητα της οικογένειάς του και την δική του.
Οι επίδοξοι ληστές έχουν φτάσει στο σημείο να διεισδύουν στα σπίτια και τα καταστήματα και να διακινδυνεύουν ακόμα και κάποια συνάντηση με τους ιδιοκτήτες για περισσότερο και εύκολο κέρδος. Στατιστικά με τον ρυθμό που αυξάνεται η εγκληματικότητα, σε λίγο θα είναι σίγουρο ότι θα κτυπήσουν και τον δικό σου χώρο. Τότε σίγουρα την αμέσως επόμενη ημέρα θα τοποθετήσεις ένα σύστημα συναγερμού. Ποιο προτιμότερο δεν είναι η πρόβλεψη;

Πριν από λίγα χρόνια τα συστήματα ασφάλειας όπως οι συναγερμοί και οι κάμερες παρακολούθησης αποτελούσαν είδος πολυτελείας στη χώρα μας.
Σήμερα όλο και περισσότεροι πολίτες καταφεύγουν πλέον στην αγορά συστημάτων ασφαλείας ακόμη και τώρα που διασχίζουμε περίοδο οικονομικής κρίσης.

Ο συναγερμός είναι ένα συστήμα ασφαλείας που αποτρέπει τους ληστές να πραγματοποιήσουν τα σχέδια τους. Η προστασία ενός σπιτιού απέναντι σε προσπάθειες των διαρρηκτών δεν είναι απλή υπόθεση. Χρειάζεται να υπάρχει όσο γίνεται μια καλά σχεδιασμένη μελέτη που να μπορεί να υπολογίζει συνδυασμό μετρών ασφαλείας σε περίπτωση που υπάρξει αστοχία ενός απο τα συστήματα και να υπάρχει δικλείδα προστασίας. Όταν υπάρχει ένα σύστημα συναγερμού λειτουργεί αποτρεπτικά για τους διαρρηκτές σε αντίθεση με μία οικία που είναι απροστάτευτη και αποτελεί πόλο έλξης για τον διαρρήκτη. Ένα ολοκληρωμένο σύστημα συναγερμού αποτελείται από συσκευές που ανιχνεύουν ανθρώπινες κινήσεις και ανάλογα με τις εντολές που του έχουμε καταχώρηση ενεργεί.


Το σύστημα συναγερμού που θα μπορούσαμε να επιλέξουμε για το χώρο μας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες.


Δύο από τους βασικότερους είναι:

Ο χώρος διαθέτει καλωδίωση για σύστημα συναγερμού.
Ο χώρος δεν διαθέτει καλωδίωση για σύστημα συναγερμού.

1. Ο χώρος διαθέτει καλωδίωση για σύστημα συναγερμού.

Αν ο χώρος σας διαθέτει καλωδίωση για σύστημα συναγερμού η επιλογή που έχετε είναι το ενσύρματο σύστημα.
Οι παράμετροι που πρέπει να επιλέξετε για το ενσύρματο σύστημα συναγερμού είναι:

Καταγραφή των αναγκών του χώρου για ασφάλεια.
Καταγραφή των υλικών (που θα αποτελούν το σύστημα συναγερμού).
Επιλογή ειδοποίησης.


2. Ο χώρος δεν διαθέτει καλωδίωση για σύστημα συναγερμού.

Αν ο χώρος σας δεν διαθέτει καλωδίωση για σύστημα συναγερμού θα πρέπει να επιλέξετε:

Ασύρματο σύστημα συναγερμού.

Συνδιασμός και των δύο.
Βασικές διαφορές σε ενσύρματο και ασύρματο σύστημα συναγερμού:
Βασική διαφορά για την επιλογή ενσύρματου και ασύρματου συστήματος είναι η οικονομική διαφορά μεταξύ των δύο. Το ενσύρματο είναι σαφώς οικονομικότερο από το ασύρματο σύστημα συναγερμού.
Πλεονεκτήματα του ασύρματου συστήματος συναγερμού είναι η μη ύπαρξη καλωδίωσης στο χώρο σας και έτσι η αισθητική παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Καταγραφή των αναγκών του χώρου για ασφάλεια.


Το πρώτο πράγμα που πρέπει να ελέγξουμε είναι τα σημεία του χώρου που είναι πιθανότερη η πρόσβαση για εισβολή.
Τα σημεία αυτά είναι:

Λαμβάνουμε υπ' όψιν μας τον όροφο που βρίσκεται ο χώρος που θέλουμε να προστατεύσουμε με το σύστημα συναγερμού, για παράδειγμα ο πρώτος και ο τελευταίος όροφος μιας πολυκατοικίας έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα από τους ενδιάμεσους ορόφους.
Κοιτάμε, εξωτερικά, τη φωτεινότητα το βράδυ.
Βεράντες που είναι εκτεθειμένες και έχουν πρόσβαση από άλλα μπαλκόνια ή διπλανές οικοδομές.
Πόρτα εισόδου πολυκατοικίας.
Έτσι μπορούμε να δώσουμε περισσότερο βάρος ή να χρησιμοποιήσουμε επιπλέον κάλυψη, για παράδειγμα με ανιχνευτές κίνησης εξωτερικού χώρου ή με διπλές μαγνητικές επαφές (πατζούρια - τζάμια) ή και με μπάρες που δημιουργούν έναν νοητό φράχτη στον τοίχο που έχουμε τα παράθυρα ή τις μπαλκονόπορτες, έτσι δημιουργούμε έναν επιπλέον βαθμό ασφάλειας στα σημεία που χρειάζονται.

Το σύστημα συναγερμού το χρειαζόμαστε καθημερινά και τη μέρα καί τη νύχτα.

Βασική αρχή είναι να μην φορτώνουμε πολύ ένα σύστημα συναγερμού γιατί όσο πιο πολύπλοκο γίνεται τόσο λιγότερο χρησιμοποιείται από τον τελικό χρήστη σε καθημερινή βάση

Από τι αποτελείται ένας συναγερμός και πως προφυλάσει

Ο συναγερμός που επιθυμείτε για το σπίτι σας ή την επιχείρηση σας, θα πρέπει να γνωρίζετε από τι θα αποτελείται. Η επιλογή δεν είναι απλή και μονοσήμαντη υπόθεση. Σήμερα στην αγορά διατίθενται πολλές διαφορετικές προτάσεις που καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις και μπορούν και δίνουν μια αξιόπιστη λύση. Ένα ολοκληρωμένο σύστημα που αποτελείται από το συναγερμό με τα παρελκόμενα του για κάθε υποψήφιο είναι διαφορετικός αφού προσαρμόζεται ανάλογα με το χώρο του χρήστη. Συνήθως όμως η δομή ενός συναγέρμου είναι συγκεκριμένη.


Ένα σύστημα συναγερμού αποτελείται από την κεντρική μονάδα που είναι η καρδιά του συστήματος. Σ' αυτήν συνδέονται όλα τα υπόλοιπα στοιχεία, όπως οι αισθητήρες, η σειρήνα, οι τηλεφωνικές γραμμές, το πληκτρολόγιο, τα τηλεχειριστήρια. Αποτελεί το μέσο που λαμβάνει τα σήματα, τα καταγράφει και ενεργοποιεί τις συσκευές ανάλογα με τον προγραμματισμό που έχει κάνει ο ιδιοκτήτης. Θα πρέπει να υπάρχει εφεδρική μπαταρία σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος. Στις εξελιγμένες συσκευές θα πρέπει να υποστηρίζει τουλάχιστον τρεις ζώνες και να υπάρχει χρονοκαθυστέρηση για να έχει το περιθώριο για την είσοδο από το χώρο που προστατεύεται. Στην κεντρική μονάδα μπορεί να υπάρχει οθόνη με ενσωματωμένο πληκτρολόγιο για να ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται η λειτουργία του συναγερμού.

Έαν επιθυμείτε η μονάδα πληκτρολόγιου μπορεί να είναι ξεχωριστή για να τοποθετηθεί σε θέση άμεσα προσβάσιμη. Το πληκτρολόγιο είναι η μονάδα σ' ένα συναγερμό από την οποία ο χρήστης μπορεί να χειρίζεται το σύστημα τοπικά. Στην οθόνη του πληκτρολογίου εμφανίζονται πληροφορίες και μπορούμε να ενεργοποιήσουμε και να απενεργοποιήσουμε τον συναγερμό ή λειτουργία έκτακτης ανάγκης. Ακόμη στο πληκτρολόγιο μπορείτε να κάνετε και τις ρυθμίσεις και τον προγραμματισμό του συναγερμού.

Υπάρχουν τόσο ασύρματα όσο και ενσύρματα πληκτρολόγια. Χρησιμοποιώντας ασύρματα πληκτρολόγια μπορούμε να τα τοποθετήσουμε σε οποιοδήποτε σημείο του χώρου χωρίς να υπάρχει το πρόβλημα της καλωδίωσης. Είναι σημαντικό οι θέσεις των πληκτρολογίων να βολεύουν και να εξυπηρετούν τον χρήστη. Συνήθως οι βασικότερες θέσεις τοποθέτησης πληκτρολογίων είναι κοντά στις κύριες εισόδους, στην είσοδο του parking και στα υπνοδωμάτια.
Ακόμη θα χρειαστείτε μια σειρήνα που μπορεί να είναι εσωτερική ή εξωτερική για να ενεργοποιηθεί όταν θα ύπαρξη παραβιάση. Μπορείτε να χρεισιμοποιήσετε και εσωτερική και εξωτερική σειρήνα συγχρόνως.Η εμφανής θέση της σειρήνας από τους περαστικούς είναι από τα βασικά χαρακτηριστικά για την ασφάλεια του σπιτιού, αφού αποτρέπει εύκολα τους ερασιτέχνες διαρρήκτες. Ο ρόλος της εσωτερικής σειρήνας είναι σημαντικός για να πανικοβάλει τον διαρρήκτη όταν θα μπει στο σπίτι και να τον εμποδίσει να ολοκληρώσει το έργο του.

Οι εξελιγμένοι ηλεκτρονικοί συναγερμοί έχουν την δυνατότητα της τηλεφωνικής ειδοποίησης άρα είναι απαραίτητη μια τηλεφωνική γραμμή κοντά στην κεντρική μονάδα. Υπάρχει η δυνατότητα όμως να μην χρεισιμοποιήσετε σταθέρη τηλεφωνική γραμμή αλλά να λειτουργεί το σύστημα συναγερμού με μια κάρτα κινητού SIM. Έτσι μπορείτε να το τοποθετήσετε σε σπίτια, εξοχικά κ.α.
Θα πρέπει σε κάθε παράθυρο,μπαλκονοπόρτα ή εξωτερική πόρτα να τοποθετηθούν μαγνητικές επαφές (παγίδες) που θα προστατεύουν από την παραβιάση του σπιτιού. Οι παγίδες απαρτίζονται από δύο τεμάχια που όταν θα απομακρυνθούν μεταξύ τους θα δώσουν εντολή ενεργοποίησης του συναγερμού.Υπάρχουν διαφορετικές μαγνητικές επαφές για διαφορετικά είδη πορτών και παραθύρων. Μια βασική διάκριση τους έχει να κάνει με το εάν μπορούμε μετά την εγκατάσταση τους ορατές στα ανοίγματα. Οι μη ορατές παγίδες έχουν περισσότερο κόστος τοποθέτησης ωστόσο το τελικό αισθητικό αποτέλεσμα είναι σαφώς καλύτερο.
Για περισσότερη ασφαλεία στο χώρο σας θα χρειαστούν αισθητήρια ανίχνευσης κίνησης (ραντάρ)που ανιχνεύουν οποιαδήποτε κίνηση στο πεδίο κάλυψη τους το διαστήμα που είναι ενεργοποιημένος ο συναγερμός. Αυτό το πετυχαίνουν ανιχνεύοντας την διαφορά της θερμοκρασίας που εκπέμπει ο λήστης σε σχέση με το περιβάλλον ή ογκομετρική διαφορά ή θραύση τζαμιού.Σε μία σωστή εγκατάσταση συστήματος συναγερμού θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα ενεργοποιήσης όλων των περιμετρικών ανοιγμάτων (πόρτες παράθυρα) με απενεργοποιημένους τους αισθητήρες κίνησης. Με τον τρόπο αυτό ακόμα και αν βρίσκεστε και κινήστε στο εσωτερικό της οικίας μπορείτε να είστε προφυλαγμένος χωρίς οι αισθητήρες κίνησης να δίνουν εντολή του συναγερμού.

Στην περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς θα χρειαστούν αισθητήρες καπνού που ανιχνεύουν καπνό στο χώρο που είναι τοποθετημένοι με αποτέλεσμα την ενεργοποιήση του συστήματος συναγερμού και την άμεση αντίδραση από σας για να μην εξελιχθεί η φωτιά.
Επίσης στην περίπτωση που υπάρχει κίνδυνος διαρροής νερού θα χρειαστούν να τοποθετηθούν ανιχνευτές διαρροής ύδατος ώστε να έχετε αρκετό χρόνο για να σταματήσετε την διαρροή στο χώρο που δρα αφού ενεργοποιηθεί ο συναγερμός και μετά.
Εάν έχετε μεγάλες επιφάνειες από γυαλί στα παραθυρόφυλλα, στις πόρτες θα πρέπει να προσθέσετε και ανιχνευτές θραύσης κρυστάλλων που θα εμποδίσει να βρει δίοδο ο ληστής σπάζοντας την γυάλινη επιφάνεια, αφού άμεσα θα ενεργοποιηθεί το ηλεκτρικό σύστημα του συναγερμού.

Οι αισθητήρες κίνησης τοποθετούνται σε σημεία που μπορούν να ελέγξουν περιμετρικά κάποια ανοίγματα όπως οι πόρτες και τα παράθυρα

Εάν έχετε μεγάλες επιφάνειες από γυαλί στα παραθυρόφυλλα, στις πόρτες θα πρέπει να προσθέσετε και ανιχνευτές θραύσης κρυστάλλων που θα εμποδίσει να βρει δίοδο ο ληστής σπάζοντας την γυάλινη επιφάνεια, αφού άμεσα θα ενεργοποιηθεί το ηλεκτρικό σύστημα του συναγερμού.

Ακόμη εάν υπάρχουν ηλικιωμένοι άνθρωποι ή άνθρωποι με ειδικές ανάγκες για να ειδοποιήσουν άμεσα για έκτακτη ανάγκη (βοήθεια) τοποθετείται ασύρματο μπουτόν πανικού, το οποίο δεν χρειάζεται καλώδια αφού επικοινωνούν ασύρματα με την κεντρική μονάδα του συναγερμού. Με το πάτημα του μπουτόν ο συναγερμός ενεργοποιείται με άμεση ενεργοποίηση της σειρήνας και την τηλεφωνική ειδοποίηση εάν περιλαμβάνεται στο σύστημα του συναγερμού.


Πώς μας Αναγνωρίζει;

Από τον τρόπο εισόδου στο σπίτι. Αν πχ κάποιος μπει από την κύρια είσοδο, τότε ο συναγερμός με ήχο ειδοποιεί ότι είναι σε λειτουργία και πρέπει ο ιδιοκτήτης να πληκτρολογήσει τον κωδικό. Πιο απλά, στα καλά συστήματα, λέμε στον συναγερμό: Εάν μπει κάποιος από την πόρτα να περιμένεις 20 δευτερόλεπτα και μετά να δόσεις συναγερμό. Εάν όμως αντιληφθείς κάποιον να μπαίνει από το παράθυρο ή από την μπαλκονόπορτα, τότε να χτυπήσει αμέσως η σειρήνα και να δώσεις αμέσως αναφορά κλοπής, διότι δεν έχει καμία δουλειά ο ιδιοκτήτης να μπαίνει από εκεί.

Πως προστατεύεται από δολιοφθορά;

Στα καλά συστήματα όλα τα εξαρτήματα και τα καλώδια είναι παγιδευμένα . Εάν πχ κάποιος κόψει το καλώδιο ο συναγερμός θα δώσει σήμα δολιοφθοράς και ταυτόχρονα αναφορά στο Κέντρο λήψης σημάτων, για ποιο λόγο έδωσε συναγερμό. Εάν ανοίξουμε την σειρήνα ή την κεντρική μονάδα, εάν παίζουμε με το πληκτρολόγιο και άλλα τέτοια ο συναγερμός τα σημειώνει όλα αυτά. Εάν είναι σε λειτουργία θα δώσει επικίνδυνο σήμα και θα ενεργοποιήσει την σειρήνα. Εάν δεν είναι σε λειτουργία θα ενημερώσει το κέντρο λήψης για ότι κάνουμε και τίποτα άλλο.

Εάν κοπεί το ρεύμα;

Ο συναγερμός διαθέτει επαναφορτιζόμενες μεγάλες μπαταρίες, ικανές να στηρίξουν το σύστημα για τουλάχιστον 48 ώρες. Το κέντρο λήψης σημάτων θα ενημερωθεί αμέσως για την διακοπή και σε περίπτωση που περάσουν 15 λεπτά και δεν έχει επανέλθει, αναζητεί τον ιδιοκτήτη για να τον ενημερώσει.
Για πιο λόγο να ενημερωθεί ο ιδιοκτήτης;
Μπορεί να έχει ευπαθή προϊόντα στο ψυγείο, ή φάρμακα, ή οτιδήποτε άλλο που να χρειάζεται ρεύμα και που είναι άσχετο με τον συναγερμό.


Οι ζώνες που δουλεύουν οι συναγερμοί

Οι τρόποι που δουλεύουν οι συναγερμοί είναι πολλοί ώστε να προσαρμοστεί η χρήση του ανάλογα με την επιθυμία του ιδιοκτήτη. Οι συναγερμοί, γενικά, διαθέτουν ζώνες με διαφορετικά χαρακτηριστικά:

Ι. Ζώνη άμεσης ειδοποίησης. Αυτή η ζώνη έχει το χαρακτηριστικό ότι όταν κάποια από τις περιφερειακές συσκευές η οποία ανήκει σε αυτή τη ζώνη ενεργοποιηθεί τότε ενεργοποιείτε άμεσα η σειρήνα-ες και η κεντρική μονάδα δίνει την εντολή να τηλεφωνήσει.

ΙΙ. Ζώνη καθυστέρησης. Αυτή η ζώνη έχει το χαρακτηριστικό ότι όταν κάποια από τις περιφερειακές συσκευές η οποία ανήκει σε αυτήν τη ζώνη ενεργοποιηθεί, τότε ενεργοποιείτε η σειρήνα-ες και η κεντρική μονάδα δίνει την εντολή να τηλεφωνήσει, στο προκαθορισμένο τηλεφωνικό νούμερο που εσείς έχετε ορίσει, με καθυστέρηση 30 δευτερολέπτων. Συνήθως σε αυτή τη ζώνη βάζουμε τον αισθητήρα της κύριας εισόδου έτσι ώστε να μας δοθεί ο χρόνος να αφοπλίσουμε το συναγερμό από το πληκτρολόγιο της κεντρικής μονάδας.


Σειρήνα εξωτερικού χωρου. Οι σειρήνες εξωτερικού χώρου συνήθως φέρουν και φωτισμό πορτοκαλί ή κόκκινο

ΙΙΙ. Ζώνη έκτακτης ανάγκης. Αυτή η ζώνη έχει το χαρακτηριστικό ότι όταν κάποια από τις περιφερειακές συσκευές, η οποία ανήκει σ' αυτή τη ζώνη, ενεργοποιηθεί τότε ενεργοποιείτε άμεσα η σειρήνα-ες και η κεντρική μονάδα δίνει την εντολή να τηλεφωνήσει ασχέτως αν το σύστημα συναγερμού είναι οπλισμένο ή όχι. Σ' αυτή τη ζώνη μπορούμε να βάλουμε και τους ανιχνευτές καπνού, διαρροής αερίου ή νερού.
Από όλα τα παραπάνω μπορεί ο καθένας να συμπεράνει πόσο πιο ασφαλή θα είναι μια οικία ή ένα κατάστημα ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει οποιοδήποτε σχέδιο διαρρήκτη για ληστεία.