ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ ΚΑΜΕΡΩΝ (CCTV)

Η εταιρεια μας δραστηριοποιείτε στο χώρο  με υπευθυνότητα  και αξιοπιστία, κερδίζοντας καθημερινά ολοένα και περισότερους απο εσάς.

Προτεραιότητά μας  είναι η  ικανοποίηση του πελάτη  μέσα από  την  σωστή  επιλογή προϊόντων και  υπηρεσιών που βασίζεται  στην μελέτη της εκάστοτε ιδιαιτερότητας .Τα προϊόντα που  χρησιμοποιούνται σε κάθε έργο μας, πληρούν  όλες τις  προϋποθέσεις που απαιτούνται από την  Ευρωπαϊκή νομοθεσία καλύπτονται  από γραπτή  εγγύηση καλής και ασφαλούς λειτουργίας. Η αξιοπιστία των υλικών που χρησιμοποιούμε  μας δίνει τη σιγουριά της μακροχρόνιας και ποιοτικής απόδοσης .Η μελέτη του χώρου σας και η εγκατάσταση, γίνεται από έμπειρους τεχνικούς με γνώμονα τις ιδιαιτερότητες των αναγκών σας.

Τι είναι ένα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης

Η ανάγκη για ασφάλεια στις μέρες μας έχει οδηγήσει τους ιδιοκτήτες κατοικιών και επαγγελματικών χώρων στο να αναζητούν, με όλο και αυξανόμενη ζήτηση, σύγχρονες και αποτελεσματικές λύσεις προστασίας. Για το λόγο αυτό, πέραν από την επιλογή ενός αποτελεσματικού συστήματος συναγερμού, οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την προστασία τους, επιλέγοντας λύσεις όπως τα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης (CCTV).

Με τον όρο CCTV (Closed Circuit TV) εννοούμε ένα σύστημα καμερών το οποίο θα παρακολουθεί το χώρο που θέλουμε και παράλληλα θα μεταδίδει εικόνα και ήχο μέσω μίας οθόνης, ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται και καταγραφή όλων των στοιχείων σε ένα βίντεο.

Μία κάμερα CCTV μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν οπουδήποτε, σε κάθε χώρο ή δωμάτιο το οποίο θα είναι φωτιζόμενο επαρκώς. Πολλά από τα καινούργια μοντέλα καμερών CCTV είναι ασύρματα και μπορούν να λειτουργούν με τη χρήση μπαταριών. Επίσης υπάρχουν και εξωτερικά συστήματα καμερών CCTV τα οποία λειτουργούν τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα και χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση εξωτερικών χώρων.

Ο βασικότερος λόγος εγκατάστασης ενός τέτοιου συστήματος είναι η διαρκής επίβλεψη και επιτήρηση χώρων ή τομέων μίας δεδομένης εγκατάστασης, οι οποίοι χρειάζονται παρακολούθηση (π.χ αποθήκες, μικρά και μεγάλα καταστήματα, κατοικίες κ.α). Έχει παρατηρηθεί ότι η ύπαρξη και μόνο ενός συστήματος καμερών σε ένα χώρο, λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας και προκαλεί μεγαλύτερη ψυχολογική πίεση σε όσους σκέφτονται να προβούν σε κάποια παράνομη πράξη ή εγκληματική ενέργεια.

Η εταιρεία μας, όπως συμβαίνει και με τα συστήματα συναγερμού, ασχολείται εδώ και πολλά χρόνια με την εγκατάσταση τέτοιων συστημάτων και είναι σε θέση να σας προτείνει τις πιο σύγχρονες και αποτελεσματικές λύσεις. Αναλαμβάνουμε τόσο την ηλεκτρική εγκατάσταση (καλωδίωση), όσο και την τοποθέτηση, τη σύνδεση και τον προγραμματισμό των συσκευών του συστήματος.

Μέρη ενός κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης

Η πιο απλή μορφή εγκατάστασης ενός συστήματος CCTVαποτελείται από:

  • Μία ή περισσότερες συσκευές καμερών. Σήμερα, τα περισσότερα συστήματα CCTVαποτελούνται από 4 τουλάχιστον κάμερες.
  • Μία ή περισσότερες συσκευές οθονών (monitors) για τη μετάδοση των σημάτων από τις κάμερες.
  • Μία συσκευή βίντεο για την εγγραφή των δεδομένων που αποτυπώνονται στις οθόνες του συστήματος CCTV, με σκοπό την αποθήκευσή και την περαιτέρω χρήση τους (προαιρετικό).

Για να αποφύγουμε τη χρήση 4 διαφορετικών οθονών οι οποίες θα μεταδίδουν το σήμα από τις κάμερες, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε:

  • Είτε μία συσκευή εναλλαγής εικόνων (switcher) η οποία θα εμφανίζει την εικόνα από τις κάμερες διαδοχικά, ανά ορισμένα δευτερόλεπτα, σε μία οθόνη.
  • Είτε έναν πολυπλέκτη (multiplexer) ο οποίος θα δέχεται το σήμα από τις 4 κάμερες και θα εμφανίζει την εικόνα από αυτές σε μία οθόνη σε διάταξη σταυρού ή με διαδοχική εμφάνιση όπως γίνεται με την συσκευή εναλλαγής εικόνων (switcher).

Για την καταγραφή των σημάτων από τις κάμερες μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι απλές και κλασικές συσκευές οικιακών βίντεο. Το μειονέκτημα της παραπάνω λύσης είναι η μικρή χωρητικότητα που έχουν οι κασέτες εγγραφής (μέχρι 6 ώρες το πολύ). Επίσης όταν μία κασέτα γεμίσει, γυρνάει πάλι από την αρχή και γράφει πάνω στα προηγούμενα. Για το λόγο αυτό στην αγορά υπάρχουν και ειδικές συσκευές καταγραφής βίντεο (time lapse VCR) με διάφορες ταχύτητες εγγραφής, στις οποίες μπορούν να καταχωρηθούν ως και 960 ώρες εγγραφής.

Τα τελευταία χρόνια, τα αναλογικά βίντεο έχουν αντικατασταθεί από ψηφιακά με αποτέλεσμα να είναι πλέον ευρέως διαδεδομένη η χρήση των συσκευών DVR (Digital Video Recorders). Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει την καταγραφή σημάτων από πολλές διαφορετικές κάμερες, σε έναν σκληρό δίσκο. Μέσω ενός συστήματος DVR μπορούμε:

  • Να αναζητούμε ανά πάσα στιγμή σε συγκεκριμένη κάμερα, ημερομηνία, ημέρα και ώρα το replay ενός καταγεγραμμένου συμβάντος και να το δούμε στην οθόνη μας.
  • Να εγγράφουμε τα συμβάντα σε αυτά σε δίσκους CD-ROM προκειμένου να δημιουργήσουμε και να κρατήσουμε αντίγραφα ασφαλείας.
  • Να παρακολουθούμε, μέσω του Internet, ανά πάσα στιγμή και από οποιοδήποτε υπολογιστή την κατάσταση του προστατευόμενου χώρου μας σε πραγματικό χρόνο.

Τα συστήματα DVR υπάρχουν στην αγορά σε μορφή αυτόνομης συσκευής (standalone), αλλά και σε μορφή πλακέτας η οποία τοποθετείται σε Η/Υ (οικονομικότερη λύση).

Παρακολουθήστε μέσω κινητού

Παρακολουθήστε τον χώρο σας όπου και αν βρίσκεστε μέσω του κινητού σας τηλεφώνου.      Με τα DVR  νέας  τεχνολογίας,  χρησιμοποιώντας την νέα τεχνολογία 3G  μπορείτε όχι μόνο να καταγράφετε  και να παρακολουθείτε το χώρο σας μέσω του κινητού σας τηλεφώνου, αλλά και να ενημερώνεστε από το σύστημα με κλήση προς το κινητό σας για τυχόν παραβιάσεις του.

Η πιο άμεση και εύκολη απομακρυσμένη πρόσβαση σε κλειστό κύκλωμα βρίσκεται τώρα στο κινητό σας τηλέφωνο.

Είμαστε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση ή απορία έχετε πάνω στα προϊόντα   και τις υπηρεσίες πουπαρέχουμε

Μη διστάσετε να μας "ενοχλήσετε" για τη δωρεάν μελέτη του χώρου σας.