ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Η εταιρία ΠΡΕΜΕΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ με μεγάλη εμπειρία στα συστήματα ασφαλείας προτείνει την αντικλεπτική λύση για τα φωτοβολταϊκά που λύνει τα παραπάνω προβλήματα και εξασφαλίζει την περιουσία του επενδυτή κρατώντας το κόστος σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Η λύση αυτή χρησιμοποιείται ευρέως σε όλη την Ευρώπη σε χώρες με σημαντικές εγκαταστάσεις φωτοβολταικών όπως Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία κλπ. Το σύστημα είναι απλό και χρησιμοποιεί πλαστική οπτική ίνα για την παγίδευση των Solar Panel. Η διακριτική λεπτή οπτική ίνα περνάει από όλα τα PANEL. Ένας ειδικός πίνακας διοχετεύει ορατό φως μέσα από την οπτική ίνα που το ανιχνεύουμε συνεχώς στην άκρη της για την συνέχεια του. Σε περίπτωση που κάποιος πάει να ξηλώσει ένα πάνελ από την συστοιχία αναγκαστικά κόβει την ίνα. Δίνεται αμέσως συναγερμός για τα περαιτέρω.

Το σημαντικό σε σχέση με τα ΒΕΑΜ είναι ότι το σύστημα καλύπτει τα ίδια τα SOLAR PANEL και όχι το χωράφι όπως στην περίπτωση των ΒΕΑΜ. Δεν μπορεί να υπάρξουν FALSE ALARM σε καμία περίπτωση αν δεν πάει κάποιος να πάρει τα πάνελ. Οι οπτικές ίνες αυτού του τύπου είναι πλαστικές και η σύνδεση τους , η εφαρμογή τους και γενικά η χρήση τους είναι πολύ απλή. Οι συγκεκριμένες οπτικές ίνες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για μεταφορά σήματος VIDEO.